Få lägre ränta med hjälp av låneförmedling

Chansen att låna pengar till en riktigt bra relativ ränta är idag större än någonsin. Helt enkelt därför att det finns så många olika slags kreditföretag att vända sig till – och att räntan är rekordlåg.

Skillnaden mellan då och nu, för ett antal år sedan, på tiden när internet var en relativt ny sak, är betydande. Förr var man nämligen utelämnad att acceptera den ränteprocent som kreditföretagen hade att erbjuda. Liten grad av konkurrens så att säga.

Men idag är det enkelt att på bara ett par sekunder få upp en lista med låneföretag som konkurrerar om att låna ut pengar. Sålunda är det också enkelt att snabbt få en översikt av vilka som man kan låna pengar avtill lägst ränta, och vilka som har lägst avgifter.

En enkelt och smart sätt att pressa räntan är att använda sig av en låneförmedlare. Det vill säga en kostnadsfri ”mellanhand” som förmedlar ditt lån till ett flertal banker. Två populära låneförmedlare i Sverige är Lendo och Advisa.

lendo_laneformedlare

Lendo är en låneförmedlare och genom en ansökan behandlas din förfrågan av upp till 25 banker och långivare, för att hitta det lån med lägst ränta och bäst villkor för just dig.
Källa: Lendo.se

Genom Advisa kan du som vill låna pengar få flera förslag från några av de 27 långivare som vi samarbetar med. Efter att du skickat in din ansökan visas alla din svar direkt på skärmen. Till sist är det bara att välja det som passar dig bäst.
Jämför alltid innan du tar lån
Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ansöka om lån. Tillsammans pressar vi räntorna – säg hej då till dyra lån.

Källa: Advisa.se

Men bara för att du använder en låneförmedling är det inte helt säkert att du får låna pengar. Du behöver uppfylla många krav för att bli ansedd som kreditvärdig, vilket är detsamma som att banken anser att du har korrekt ekonomisk status och historik för att låna pengar.

Hur banken uppfattar din låneprofil beror på många olika faktorer.

Inkomst och skulder – förutsättningarna när du ska låna

Några av de vanligaste har med din inkomst och dina utgifter eller tillgångar att göra. Har du hög inkomst, saknar skulder och bra med tillgångar, är kreditföretaget givetvis väldigt angelägna om att få låna ut pengar till dig.

Då är det också simpelt att få lägsta möjliga ränta, eftersom banken anser att du är väldigt liten risk att låna pengar till dig.

Detta resonemang fungerar även åt motsatt håll. Det är således mycket svårare att låna pengar om du har en minimal inkomst och flera andra lån och skulder som du redan måste amortera i månaden.

Dessutom spelar också din ekonomiska historik en fundamental roll. Det är precis som ditt personliga referensmaterial för låneföretagen.

Om du har betalat dina lån och skulder i tid, så har du långt större möjligheter att få ett nytt lån, än om du har varit en återkommande kund hos Kronofogden. Att ha en eller flera betalningsanmärkningar är sålunda inte att rekommendera om du vill låna pengar.

Vissa kreditföretag säger blankt nej, men det finns också kreditföretag som beaktar andra faktorer, varför en betalningsanmärkning inte alltid måste innebära låneförbud.

Källa: https://blogg.alltforforaldrar.se/pengarpappan/2018/05/12/fa-lagre-ranta-med-hjalp-av-laneformedling/

Leave a comment