Även om du behöver ta ett snabblån – jämför alltid!

Tvärtom vad många tror finns det inga ”hemligheter” till att få ett bra och prisvärt snabblån.

Det är ju inte så att kreditföretagen gömmer sina bästa erbjudanden på någon avlägsen hemsida på nätet eller försöker göra det svårt för sina kunder att låna.

jamfora_smslan_tips

 

Men det finns ett par saker du kan tänka på när du behöver ett snabbt lån. Det viktigaste är att alltid jämföra. På så vis kan du utnyttja det faktum att konkurrensen om kunderna är hård. Och välja ett snabblån som passar din ekonomi på bästa sätt.

Att jämföra lån kräver ingen kompetens

Att jämföra snabblån kräver inte att du har några speciella ekonomiska färdigheter. Det räcker långt med att du kan räkna och kan surfa på internet. Och ja – du behöver veta vad ”ränta” innebär.

Det är heller ingen nackdel om du har koll på grundläggande begrepp såsom effektiv ränta och vet skillnaden mellan ett vanligt privatlån och snabblån. Du kan läsa mer och kolla in events om att jämföra snabblån här: https://goo.gl/GX8LG4

Snabblån utan ränta – är det verkligen möjligt?

Till poängen hör att det finns väldigt många hemsidor och forum som samlar och leder dig till de kreditföretag som i dagsläget har den bästa räntan.

Även om snabblån och smslån ofta framstår som dyra och ofördelaktiga har konkurrensen på internet de senaste åren lett fram till många bra saker. Såsom att man idag kan låna pengar direkt utan att betala ingenting alls i ränta.

Gratis smslån till nya kunder

Många kreditföretag har som rutin att erbjuda alla som blir kunder för första gången att få låna gratis. Då är det först när du lånar andra gången som du måste betala ränta.

Det finns inget som hindrar dig från att ta andra lånet hos ett helt annat låneföretag, som också ger dig första lånet utan kostnad.

Ett exempel på ett företag som erbjuder räntefria snabblån är Vivus.se: https://goo.gl/vN5qje

Återbetala lånet innan du tar ett nytt!

Se bara till att du betalar det ena lånet, innan du tar nästa. Har du flera lån samtidigt kan din kredit påverkas negativt, vilket i sin tur kan leda till att du får svårt att få lån överhuvudtaget.

Tänk även att inte göra det till en rutin att låna pengar så fort du känner en dragning åt att köpa något som du inte måsta ha. Snabblån är till för att fylla ut ekonomiska knipor som är tillfälliga, och ska aldrig användas som en långsiktig ekonomisk lösning.

För tillfälliga ekonomiska svårigheter

Nä, smslån är precis vad det låter som. En chans att låna pengar snabbt, för att klara en tillfällig ekonomisk kris eller oplanerad händelse.

Alla kan hamna i en sådan. Oavsett om det handlar om en försent utbetald lön, en intäkt som aldrig föll in, eller en oförutsedd utgift, så kan det vara okej att låna pengar på detta sätt.

Men, som sagt, glöm inte att jämföra olika snabblån. Det kan spara dig massor av pengar i slutändan.

Källa: https://blogg.alltforforaldrar.se/pengarpappan/2018/03/29/aven-om-du-behover-ta-ett-snabblan-jamfor-alltid/

Leave a comment